Werkzaamheden IJsseldijk Welsum 6 mei van start

Nexus Infra uit Nijverdal voert vanaf 6 mei groot onderhoud uit aan het asfalt op de IJsseldijk in Welsum. Langs de weg komen grasbetonstenen.

De weg is tussen 6 mei en 28 juni afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van aanwonenden en fietsers. Dit is nodig om veilig te kunnen werken. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Terwolde en Oene. De weg wordt in delen afgesloten. Voor bestemmingsverkeer blijft Welsum bereikbaar. Wanneer welk gedeelte van de weg is afgesloten, vindt u op deze pagina. In het weekend, inclusief het hemelvaartsweekend en pinksterweekend, is de weg open voor al het verkeer.

Op 6, 7 en 8 mei vinden de werkzaamheden aan het asfalt plaats. Deze werkzaamheden beginnen aan de kant van Welsum richting Terwolde. Als dit werk af is, worden de grasbetonstenen gelegd. Ook deze werkzaamheden beginnen aan de kant van Welsum richting Terwolde. De weg wordt in vier fasen afgesloten. De kruispunten tussen de verschillende fasen zijn niet afgesloten tijdens de werkzaamheden. Na het onderhoud aan het asfalt en het aanbrengen van de grasbetonstenen wordt er voor eind juli een slijtlaag aangebracht op de IJsseldijk. Na de bouwvak worden de kantmarkering aangebracht en worden de verkeersremmende maatregelen uitgevoerd.

Wat gaat er veranderen?

  • Aan beide zijden van de IJsseldijk komen grasbetonstenen.
  • De rijbaan buiten de bebouwde kom wordt voorzien van kantmarkering. Hierdoor ontstaat er een rijbaanversmalling. De rijbaan is in totaal  3,50 meter breed.
  • Binnen de 30 km zone komen drie wegversmallingen.
  • De kruisingsvlakken met de Zijlweg en de Kapellenkamp worden voorzien van rood asfalt en markeringspalen. De andere kruisingsvlakken krijgen een andere kleur waardoor ze meer opvallen.
  • Op meerdere plaatsen komt de toegestane snelheid op het wegdek te staan.
  • Bij onoverzichtelijke kruisingen komen waarschuwingsborden op de IJsseldijk.

Vragen?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Dick Bontekoe (Nexus Infra) of Tom van Leeuwe (gemeente Olst-Wijhe). Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0570.

Bijlagen:

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Ontwerp IJsseldijk blad 1  pdf 286,3 KB Download
Ontwerp IJsseldijk blad 2  pdf 708,3 KB Download
Ontwerp IJsseldijk blad 3  pdf 570,5 KB Download
Ontwerp IJsseldijk blad 4  pdf 590,3 KB Download
Ontwerpnotitie IJsseldijk  pdf 434,0 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen