Wat te doen bij wateroverlast?

Soms valt er in korte tijd heel veel regen. In juli veroorzaakte een hoosbui veel overlast in Olst. Omdat het klimaat verandert, krijgen we ook steeds meer te maken met extreem weer.

Goede maatregelen om toekomstige wateroverlast te voorkomen zijn vaak best ingrijpend en kosten veel geld. De gemeenteraad kiest waaraan het geld wordt uitgegeven. Eenvoudige, snel uit te voeren oplossingen die minder kosten voeren wij waar mogelijk uit.

U kunt zelf ook maatregelen nemen om wateroverlast in uw woning en tuin te voorkomen. Maak uw tuin bijvoorbeeld zo groen mogelijk of gebruik grind in plaats van stenen. Wij laten u graag zien welke maatregelen u kunt nemen en welke noodmaatregelen u kunt treffen als er een hoosbui dreigt of is.

Heeft u wateroverlast? Bel bij acuut gevaar dan altijd 112. Bij problemen in de openbare ruimte maakt u een melding bij ons. Op onze pagina over wateroverlast leest u de tips en vindt u een handig schema van de Veiligheidsregio waarin u leest wie u belt voor welke problemen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen