Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Kleuters De Bongerd maken kennis met burgemeester Ton Strien

Vanochtend maakte burgemeester Ton Strien kennis met de leerlingen van de kleuterklassen van basisschool k.b.s. De Bongerd van de Boerhaar. Hij ontving de kinderen in het gemeentehuis in Wijhe waar hij vertelde wat de gemeente doet.

De kinderen stelden ook kinderen vragen aan de burgemeester: Wat is uw lievelingseten? Bent u altijd in pak gekleed? Wat is uw lievelingskleur? Maar ook werd gevraagd of hij uitgenodigd was voor het kinderfeestje van een klasgenootje dat net als de burgemeester op de Boerhaar woont. Helaas niet en dat is maar goed ook, want de burgemeester kan natuurlijk niet alle feestjes af 😊.

De burgemeester heeft ook verklapt waar de kluis staat waar de ambtsketen in bewaard wordt. Maar dat is natuurlijk geheim. Dat weten alleen de kinderen.

Scholenplan

Dit kennismakingsbezoek is de eerste van de reeks waarbij alle onderbouwklassen van de basisschool uit onze gemeente een bezoek aan de gemeente brengen. Dit maakt deel uit van het Scholenplan, waarbij de gemeente samen met de scholen de politiek, democratie, staatsinrichting, participatie maar ook de gemeentelijke politiek onder de aandacht brengt bij de jeugd. Zo wordt er ieder schooljaar een passend en actueel programma gemaakt. Dit gebeurt roulerend voor de onderbouwklassen, middenbouwklassen en bovenbouwklassen van de basisscholen in onze gemeente. Dit schooljaar is het de beurt aan de onderbouwklassen, het volgende schooljaar aan de onderbouwklassen en het schooljaar daarna aan de middenbouwklassen. Zo komen alle leerlingen in hun basisschoolperiode drie keer in aanraking met de gemeente.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen