Sportwaardering

Ben of ken jij iemand in onze gemeente die in aanmerking komt voor de ‘sportwaardering’? Kijk dan of hij/zij voldoet aan het criteria en meld hem of haar aan voor 24 september.

Met de Sportwaardering willen we de sporters uit Olst-Wijhe jaarlijks op de kaart zetten. Zij leveren individueel of als team bijzondere prestaties. Daarnaast is het een inspiratiebron voor anderen om ook te sporten of meer te bewegen. En de maatschappelijke effecten van sporten en bewegen zijn erg belangrijk.

Aan wie wordt de sportwaardering uitgereikt?

  • alle sporters die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald op een nationaal of internationaal kampioenschap of op de Olympische- of de Paralympische Spelen van sporten die staan op de NOC NSF lijst 'Topsport- en Internationale wedstrijdsportdisciplines'
  • de sporter moet in de gemeente Olst-Wijhe wonen
  • betreft het een team dan moet het team uit de gemeente Olst-Wijhe komen of ten minste 50% van de teamleden

Aanmelden van sporters voor de sportwaardering

De sporters zijn bij ons bekend via de media of andere kanalen. Daarnaast vragen wij de  sportverenigingen om hun winnende sporters aan de gemeente door te geven. Dit kan tot 24 september 2018 door een mail te sturen naar Kim Nijhof.

Huldiging

De gemeente toetst daarna of de aangemeldde genomineerden voldoen aan de uitgangspunten, waarna de sporters een uitnodiging ontvangen om de sportwaardering in ontvangst te nemen in. Deze huldiging vindt plaats in oktober dit jaar.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen