WOZ bezwaar (laten) indienen?

WOZ-bureaus en makelaars e-mailen en adverteren dat zij namens u bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren slogans als: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Dit lijkt mooi, maar werkt anders dan u denkt. Hoe werkt het nu eigenlijk?

Hogere kosten voor gemeente en u als belastingbetaler

Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier wel € 700,- per bezwaar aan verdienen. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door u als inwoner.

Machtiging

Een WOZ bureau vraagt u een machtiging te ondertekenen om  bezwaar te maken. Deze (doorlopende)  machtiging wordt ook gebruikt om onder uw naam een beroepsprocedure bij de Rechtbank te voeren.

De gemeente helpt u gratis

Gemeente Olst-Wijhe wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze graag voor u aan.

Wilt u bezwaar maken?

Denkt u dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Of hebt u een vraag over uw aanslag gemeentelijke belastingen? Laat het ons weten via snelantwoord@dowr.nl. Dat kan tot 28 maart 2018. Vermeld waarom u reageert. U krijgt antwoord voor 1 april 2018. Bent u het niet eens met dit antwoord, dan kunt u bezwaar maken tot 12 april 2018.