JONGleren in het verkeer

Wethouder Marcel Blind bezocht op 8 februari kindercentrum De Bieënkorf in Wijhe voor het project JONGleren in het Verkeer. Samen met de kinderen en de pedagogisch medewerkers heeft hij ervaren hoe het project JONGleren in het Verkeer in de praktijk werkt.

Thumbnail

Wethouder Blind: “We bieden in onze gemeente een compleet pakket van verkeerseducatie aan voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar. Samen met de scholen, kinderopvangorganisaties en (verkeers)ouders zorgen we ervoor dat het voor de kinderen veiliger is om deel te nemen aan het verkeer. Ik ben blij met de inzet en het enthousiasme dat er is. Zo werken we met elkaar aan de verkeersveiligheid in onze dorpen.”

Verkeersproject voor jonge kinderen en hun opvoeders

JONGleren in het Verkeer is een verkeersproject voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun opvoeders. Uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen ongemerkt al veel oppikken over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Zo leren de kinderen al vroeg enkele regels in het verkeer te begrijpen: de auto rijdt op de straat, we lopen op de stoep, bij rood licht moet je stoppen, bij groen mag je doorgaan. De peuters gaan samen met de pedagogisch medewerkers actief aan de slag met allerlei verkeersactiviteiten en de leuke en leerzame materialen uit de projectkist die zij hebben ontvangen.

JONGleren in het Verkeer wordt in de gemeente Olst-Wijhe uitgevoerd door VebeMedia en gefinancierd door de gemeente en ROV Oost-Nederland.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen