Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Ontmoeten centraal bij Olst-Wijhe Werkt op 22 februari

Op 22 februari vindt de vierde editie van Olst-Wijhe Werkt plaats. Een netwerkbijeenkomst voor en door ondernemers. Erwin van Weeghel, Frank Overweg en Leon Ripperda stonden aan de wieg van deze inspirerende avonden.

“Olst-Wijhe Werkt is ontstaan tijdens een gesprek met wethouder Anton Bosch en Shirley Veldhuis, projectleider bedrijventerreinen bij de gemeente. We kwamen met elkaar tot de conclusie dat het ondernemersklimaat te wensen overliet. We wilden een plek creëren om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Zo werd Olst-Wijhe Werkt geboren”, legt Erwin uit. Leon: “Met elkaar kun je veel meer bereiken. Daarom willen we ondernemers graag met elkaar verbinden. Bij de eerste editie klommen ondernemers op de zeepkist om hun verhaal te delen. Andere keren hebben we ook meer inhoudelijke thema’s behandeld.” “Maar het moet vooral luchtig blijven, de nadruk ligt op het netwerken”, zegt Frank. Op 22 februari staat het thema sport centraal. Frank: “Scheidsrechter Bas Nijhuis en assistent scheidsrechter Coen Droste gaan op humoristische wijze in op het ondernemerschap in de sport. Jan van ‘t Land vertelt over zijn ervaringen met de sport in Olst-Wijhe en de rol die wij als ondernemers kunnen hebben. Het wordt weer een leuke avond, die dit maal mede mogelijk is gemaakt door de Rabobank. Daar zijn we erg blij mee.”

Prettig wonen en werken

Erwin: “Elke ondernemer is een ambassadeur van Olst-Wijhe. Onder andere door Olst-Wijhe Werkt willen we ervoor zorgen dat ondernemers het ook zo gaan voelen. Als we elkaar goed kennen en het leuk hebben samen trekken we ook weer nieuwe mensen aan. Dat maakt het prettig wonen en werken in onze gemeente.” Over de samenwerking met de gemeente zijn de heren wel te spreken. Leon: “De gemeente staat open voor onze mening. Er is goed contact en we doen steeds meer samen. Zo bereiken we meer. Waarom ondernemers juist hier moeten ondernemen? Olst-Wijhe is het groene hart tussen Deventer en Zwolle.” “En daarbij is er een mooi klimaat voor MKB’ers die hier willen ondernemen”, vult Erwin aan.

Samen bereik je meer

Wethouder Anton Bosch is blij met de netwerkavonden: “Ik vind het geweldig dat de heren Olst-Wijhe Werkt tot een succes maken. Een goed ondernemersklimaat is van groot belang. Daarom steunen wij dit soort initiatieven van harte. De eerste keer zag ik al dat ondernemers elkaar zakelijke opdrachten gaven. Dat is mooi om te zien. Ik roep alle ondernemers in de detailhandel, dienstverlening, industrie en LTO op om aan te sluiten, zodat Olst-Wijhe Werkt nog breder wordt gedragen.” De gemeente Olst-Wijhe draagt ondernemers een warm hart toe. “Daarom is het partnership met ondernemers een speerpunt in het coalitieakkoord”, licht Anton toe. “Het is geen wij tegen zij, we moeten het samen doen. Heb je een leuk initiatief? Kom eens praten en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Door de samenwerking met het Ondernemershuis Deventer en de Regio Zwolle kunnen we onze ondernemers meer bieden. Ze kunnen hier bijvoorbeeld hulp krijgen op het gebied van financiën en export. In de regio willen we in 2021 21.000 extra banen creëren. Hier profiteert ook Olst-Wijhe van. Ik heb er vertrouwen in dat dit lukt. Zo werken we samen met onze ondernemers aan een goed ondernemersklimaat. Zoals Erwin, Leon en Frank ook al zeiden: samen bereik je veel meer.”

Wil je je mede-ondernemers ontmoeten? Kom dan naar Olst-Wijhe Werkt op 22 februari. Je bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in ’t Bakhuus in Olst. Aanmelden kan op de site van Olst-Wijhe Werkt.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen