Olst-Wijhe verbindt op nieuwjaarsreceptie

Indringende klanken van de compilatie van het theaterspektakel Operatie IJssellinie pakken ieders aandacht in de raadszaal op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe. De korte film laat zien wat je met samen ondernemen kunt bereiken. Dat was ook het thema van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe: Olst-Wijhe onderneemt samen. Daarbij stond ondernemen, ontmoeten en verbinden centraal. Dat laatste was heel letterlijk. De ruim 350 aanwezigen werden door wol verbonden waardoor een prachtig netwerk ontstond. Een mooi begin van (nieuwe) ontmoetingen.

Vorig jaar kondigde de burgemeester in zijn nieuwjaarstoespraak het grote spektakel van theatergroep De Jonge Honden ‘Operatie IJssellinie’ aan. En dit jaar startte hij met een compilatie van de succesvolle voorstelling die door maar liefst 4200 belangstellenden is bezocht. “Ik was diep getroffen, en ik denk wij allemaal, door deze indrukwekkende, op sommige momenten aangrijpende, voorstelling en de passie en energie waarmee hieraan is gewerkt”, aldus burgemeester Ton Strien. Zoiets moois vraagt om heel nauwe samenwerking en dat kan in een hechte gemeenschap zoals Olst-Wijhe, waarin we elkaar helpen, elkaar wat gunnen en waarin successen worden bereikt. Operatie IJssellinie is daar een mooi voorbeeld van.

Maar dat is zeker niet het enige voorbeeld. Er zijn nog tal van voorbeelden van samenwerkingen in onze gemeente die ervoor zorgen dat we met elkaar verbonden zijn. Dat werd al snel duidelijk in de eerste ontmoeting met de ondernemers van Gastvrij Wijhe, Go Olst, OlstWijheWerkt, LTO Salland en ondernemersvereniging Tiggelspoor Herxen, waarmee de gemeente heeft samengewerkt om de nieuwjaarsreceptie tot een succes te maken. Zij hebben samen met André van der Zee een korte film gemaakt over plaatselijke ondernemers die met elkaar samenwerken. Pro Juventus met Sportcentrum Leef, Melkveehouderij Lugtenberg met Brasserie Op Duur, machinefabriek Veerman met Installatiebedrijf Spekschate en de Wijhese winkeliers die het kerstshoppen mogelijk maakten.

Burgemeester Ton Strien sloot zijn toespraak af met de woorden “Ik wens u een gelukkig, gezond en voorspoedig 2018… een jaar waarin u, in verbinding met anderen, het verschil zult maken”.

 
Spring naar einde Spring naar begin