Doet u mee met het grootste fietsonderzoek van Nederland?

Olst-Wijhe is een prachtige gemeente. We hebben veel te bieden voor wandelaars en fietsers. Om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor fietsers roepen we iedereen op om mee te doen aan de Nationale Fiets Telweek. Fietst u mee?

Op maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Vanaf vandaag kan iedereen de vernieuwde Fiets Tel-app downloaden; de deelnemers tellen van 18 tot en met 24 september mee tijdens de Nationale Fiets Telweek.

Nog meer informatie

Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Als u meedoet, kunt u persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes en zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger fietsnetwerk. Als u hiervoor kiest, ziet u een uitgebreider dashboard in de app, waarop u ook informatie over uw eigen ritten kunt inzien. Dit hoeft echter niet, gewoon meedoen en tellen zoals voorheen kan ook. De app begint automatisch met meten als u op de fiets stapt. Weten hoe het werkt? Bekijk dan de animatie.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom roepen wij alle fietsers op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen. Op 18 september begint de app uw fietstochten te meten. Als u deelneemt maakt u kans op verschillende prijzen.

Het initiatief Fiets Telweek is gestart omdat bleek dat er weinig bekend is over de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land. Aan de vorige edities deden ruim 42.000 fietsers actief mee die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. De data die zij bij elkaar fietsten, leverden veel inzichten op en hebben nu al geleid tot de eerste verbeteringen in het fietsnetwerk. Kijk voor uitleg over het onderzoek van dit jaar op de website Fietstelweek.

Dit jaar zijn de opdrachtgevers van de Fiets Telweek: provincie Utrecht, provincie Gelderland, provincie Noord-Holland, provincie Noord-Brabant, provincie Overijssel, provincie Flevoland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 
Spring naar einde Spring naar begin