Sint Aloysius op bezoek bij burgemeester

Vanochtend brachten de onderbouwklassen van basisschool Sint Aloysius van de Boskamp een bezoek aan de burgemeester in het gemeentehuis in Wijhe. Burgemeester Ton Strien ontving de kinderen in de raadszaal en heeft de kinderen rondgeleid nadat hij de vele vragen van de enthousiaste jongste inwoners beantwoord had.

In de raadszaal heeft burgemeester Ton Strien verteld wat de gemeente doet en heeft hij de ambtsketen laten zien. De kinderen hadden vele vragen: Wat eet je het liefst? Wanneer ben je jarig? Hoeveel kettingen heb je? Heb je altijd een pak aan? Hoe word je burgemeester? Ben je druk? Om maar een paar volbeelden te noemen. Na het beantwoorden van de vragen leidde de burgemeester de kinderen rond in het gebouw. Daarbij kwamen ze onder andere langs de kluis waar de ambtsketen ligt. Maar de kinderen zullen niet vertellen waar dat was, want dat is geheim...

    
In dit schooljaar komt iedere maand een basisschool met de onderbouwleerlingen naar het gemeentehuis om kennis te maken. Op deze manier wil de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst!

 

 
Spring naar einde Spring naar begin