Gemeente Olst-Wijhe komt met jeugdcompliment

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe kondigde burgemeester Ton Strien aan dat de gemeente in 2017 het eerste jeugdcompliment wil uitreiken. Hiermee laat Olst-Wijhe zien dat de gemeente veel waarde hecht aan de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren.

Het jeugdcompliment is bedoeld voor jongeren tot achttien jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving van Olst-Wijhe. Ook jongeren die buiten deze gemeente wonen, kunnen ervoor in aanmerking komen als ze zich inzetten voor de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Kandidaten voor het Olst-Wijhese jeugdcompliment mogen maximaal 17 jaar zijn. De kandidaat moet zich langere tijd belangeloos ingezet hebben voor anderen of een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd hebben. Daarbij kan gedacht worden aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorg), kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad hebben verricht. De inzet moet zijn gedaan in de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Ken jij een jongere die een compliment verdient?

Meld deze jongere dan voor 15 februari 2017 aan voor het jeugdcompliment. Op de Nationale Complimentendag, woensdag 1 maart, vindt de eerste uitreiking plaats als er goede aanmeldingen zijn.

Een jury, die onder anderen uit achttien jongeren bestaat, beoordeelt de nominaties op basis van een aantal voorwaarden. Voor de winnaar ligt een cadeaubon van honderd euro klaar. Alle anderen die worden voorgedragen, kunnen een cadeaubon van dertig euro krijgen.

 
Spring naar einde Spring naar begin