Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Pas op: Commerciele bezwaarmakers

De gemeente handelt WOZ-bezwaren liefst snel zelf af.

Wij willen voorkomen dat mensen die twijfels hebben bij de hoogte van de WOZ-waarde van hun woning in zee gaan met commerciële ‘bezwaarmakers’ die optreden namens hen. Het is overbodig en het kost de gemeente geld. Uiteindelijk draaien alle inwoners voor deze kosten op.

WOZ-bureaus en makelaars e-mailen en adverteren dat zij bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren slogans als: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Hogere kosten voor gemeente en u als belastingbetaler

Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier wel € 700,- per bezwaar aan verdienen. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Machtiging

Een WOZ-bureau vraagt u een machtiging te ondertekenen om bezwaar te maken. Deze (doorlopende) machtiging wordt ook gebruikt om namens iemand een beroepsprocedure bij de Rechtbank te voeren.

Consumentenbond

De consumentenbond geeft aan op te letten bij WOZ-bureaus. Lees daarover meer op de website van de consumentenbond. Een interview met de heer Kathmann van de waarderingskamer over dit onderwerp vindt u op de site van BNR.

De gemeente helpt u gratis

Wij willen zelf ook dat de WOZ-waarde op de aanslag klopt. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze graag aan.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen