Bedrijf vestigen

Ondernemers die hun bedrijf vestigen in Olst-Wijhe, hebben keuze uit een groot aanbod aan bedrijfslocaties. Afhankelijk van de plannen is het in sommige gevallen nodig om vergunningen aan te vragen. Ook bestaan er subsidies waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Bedrijf aan huis

Voor het uitoefenen van een beroep aan huis of voor het hebben van een bedrijf aan huis is in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Geldt er een vergunningplicht, dan kunt u een omgevingsvergunning aanvragen via het Omgevingsloket. Bekijk ook onze notitie beroepen en bedrijfsmatige activiteiten aan huis voor het beleid in Olst-Wijhe.

Weet u niet zeker of de vergunningplicht voor u van toepassing is, dan kunt u hierover contact opnemen met ons klantcontactcentrum.

IkStartSmart©

IkStartSmart© ondersteunt startende ondernemers bij het maken van een goede start met een individueel maatwerkbegeleidingstraject. Elk bedrijf is anders en ook elke persoon is anders. Bent u maximaal vier jaar geleden begonnen met uw eigen bedrijf? Of bent u van plan om binnenkort voor uzelf te beginnen? Dan is IkStartSmart© wellicht iets voor u.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel kan u op verschillende manieren helpen bij de start van uw bedrijf. Op de website van de Kamer van Koophandel is veel nuttige informatie te vinden.

Ondernemershuis Olst-Wijhe

Het Ondernemershuis versterkt het ondernemersklimaat. Dit doet zij door het begeleiden en adviseren van startende en gevestigde ondernemers. Zo bieden zij een begeleidingstraject aan mensen met een uitkering vanuit de Participatiewet naar het eigen ondernemerschap. Verder verbinden zij betrokken partijen en initieren en participeren in projecten.

Het Ondernemershuis Olst-Wijhe is gevestigd in het Holstohus in Olst. Elke donderdagochtend is projectleider Ineke Westerink, die ook actief is voor Ondernemershuis Deventer, tussen 8.30 en 12.30 uur in het Holstohus aanwezig om potentiële ondernemers te woord te staan. Deze kunnen zonder afspraak langskomen. Iedereen die een uitkering krijgt op grond van de Participatiewet, kan hier tijdens deze ochtend werken aan zijn/haar ondernemerschap en onderneming. De deelname aan en advisering vanuit het Ondernemershuis zijn kosteloos.

 
Banner - verkoop Bedrijfskavels
Spring naar einde Spring naar begin