Agenda

Excursie mestvergistingsinstallatie Denekamp

14 maart 2019 om 10:30
14 maart 2019 om 15:30
Erve Kuiper, Denekamp

Duurzaamheid is een hot item. Waarschijnlijk ben je er zelf ook mee bezig. We staan als gemeenschap voor een enorme energie-/warmteopgave. We kunnen dit samen lokaal oppakken. Wist je veehouders een belangrijke bijdrage kunt leveren? De mest die het vee produceert kun je gebruiken om duurzame energie op te wekken én uitstoot van hun bedrijf te beperken.

Excursie op 14 maart
We nodigen veehouders graag uit om mee te gaan met de excursie naar Erve Kuiper op 14 maart. We vertrekken om 10.30 uur met een touringcar vanaf het gemeentehuis in Wijhe (vanaf 10.15 uur verzamelen we bij het gemeentehuis). Rond 15.30 uur zijn we weer terug. Deelname aan de excursie is gratis. Op locatie verzorgt Erik Kuiper de lunch.

Inspirerend verhaal én een goede businesscase
Erik Kuiper is een inspirerende ondernemer in Noord-Deurningen in Twente. Hij zette een mestvergistingsinstallatie bij zijn bedrijf. Samen met boeren in zijn omgeving vormt hij een zogenaamde biogashub; het gas dat zij samen produceren, leveren ze, op dit moment, aan bedrijven. Als groep hebben ze dit helemaal zelf gedaan, zonder hulp van een commerciële partij. Dat maakt dat ze een heel interessante businesscase hebben. Daarover vertelt Erik Kuiper je graag. Hij laat ook zijn bedrijf zien én je kunt een kijkje nemen bij de expositie over de wielrenner Hennie Kuiper, zijn oom. Stichting Duurzaam Noord-Deurningen vertelt tijdens de excursie over enkele initiatieven die zij heeft ontplooid.

Andere manieren
Erik Kuiper nodigde ons tijdens een excursie van de provincie uit om met onze boeren langs te komen. We maken graag van deze uitnodiging gebruik. Natuurlijk zijn er meer manieren om een mestvergistingsinstallatie op te zetten. Rob Boerkamp heeft pas een vergistingsinstallatie geopend op de Boskamp. Voor wie dat wil, organiseren we op een ander moment een excursie naar zijn bedrijf. Zo kun je beide verhalen horen en wellicht ideeën opdoen.

Aanmelden
Deze excursie is het begin van een proces voor de toekomst. Als gemeente werken we met onze inwoners aan het duurzamer maken van onze energievoorziening. Laat jij je inspireren op 14 maart? Vanwege de ruimte in de bus en de lunch op locatie horen we graag of je meegaat. Je kunt je tot 1 maart aanmelden door een mail te sturen naar duurzaam@olst-wijhe.nl. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, woonplaats en eventuele dieetwensen voor de lunch. Als je vragen hebt, kun je bellen met Lianne Arling via telefoonnummer 14 0570 of haar een e-mail sturen via
duurzaam@olst-wijhe.nl.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen