Agenda

Informatiebijeenkomst Lelystad Airport

19 september 2017 om 19:00
19 september 2017 om 22:00
Nieuwe Buitensociƫteit in Zwolle

In september organiseert het ministerie van Infrastructuur en Milieu informatiebijeenkomsten over de uitbreiding van Lelystad Airport. Op 19 september is er een bijeenkomst in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen. Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur - Inloop met koffie en thee

19.30 uur - In groepen: kennismaken en inventariseren belangrijkste vragen

20.00 uur - Informatiemarkt

20.15 uur - Samenvatten opgehaalde vragen. Toelichting op ontwikkeling Lelystad Airport en uitgangspunten vliegroutes.Toelichting op ligging, hoogtes en hinder van de vliegroutes. Met elkaar in gesprek: bespreken belangrijkste vragen en zorgen

21.15 uur -  Informatiemarkt

22.00 uur - Einde programma

Achtergrondinformatie

In april 2019 gaat Lelystad Airport open voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen rond de Middellandse Zee. Lelystad Airport neemt samen met Eindhoven Airport een deel van het vliegverkeer van Schiphol over waardoor Schiphol meer ruimte krijgt voor zakelijk vliegverkeer en intercontinentale vluchten. Dat is goed voor de concurrentiepositie van Nederland.

Lelystad Airport zorgt voor meer banen in de regio rond de luchthaven. Maar er komen ook meer vliegtuigen over in uw buurt. Dat kan zorgen voor extra hinder. Vooral dat laatste heeft de afgelopen maanden voor veel vragen gezorgd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om antwoorden op deze vragen te geven, de routes toe te lichten en naar u te luisteren.

Wethouder Marcel Blind is namens de gemeente Olst-Wijhe aanwezig: “Ik weet dat veel mensen zich zorgen maken over de aanvliegroutes en de geluidsoverlast die dit met zich meebrengt. Als u zich zorgen maakt, is het goed om naar de informatiebijeenkomst te gaan. U hoort daar meer over de aanvliegroutes en de mogelijke effecten op uw woonomgeving.” Aanmelden is verplicht en kan via de website Informatiebijeenkomst Lelystad Airport.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen