Afvalinzameling buitengebied (inclusief Welsum en Herxen)

Afval is steeds vaker grondstof voor het maken van nieuwe producten. Door grondstoffen goed van het restafval te scheiden, ontstaat er aanzienlijk minder restafval. Binnenkort wijzigt daarom de afvalinzameling in het buitengebied.

De container voor restafval wordt ingenomen. In plaats hiervan ontvangen bewoners van ROVA een pas waarmee zij vuilniszakken naar een ondergrondse container kunnen brengen.

De meeste kernen hebben al eerder ondergrondse containers gekregen. Voor de kernen waar nog geen containers zijn, hebben we gekeken naar de beste plek om er één te plaatsen. Bewoners van het buitengebied krijgen een pas waarmee zij gebruik kunnen maken van een bepaalde container. In één van de bestanden onderaan deze pagina staan de containernummers en locaties. Als een bewoner liever naar een andere container gaat, kan hij of zij dit na plaatsing van de containers aangeven bij ROVA. Er staat een totaaloverzicht van alle containers in de bestanden.

Inloopavonden

Voor bewoners van het buitengebied die graag meer informatie willen over deze nieuwe manier van inzamelen of even willen proberen hoe het ondergrondse systeem werkt, organiseren wij twee inloopavonden. De eerste avond vindt plaats op 7 mei in de Bovenkamer van het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. De inloopavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Op 8 mei is er een inloopavond in de hal op de eerste verdieping van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Wijhe. Binnenlopen kan ook deze avond tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens deze avond zijn onze medewerkers en medewerkers van ROVA aanwezig. De kaart met alle locaties is te zien en bezoekers kunnen hun mening geven over de locaties. Aanmelden voor deze avonden is niet nodig. Het programma is beide dagen hetzelfde.

Planning

Na de zomervakantie start ROVA met het plaatsen van de ondergrondse containers. Bewoners ontvangen dan een brief met een pas en uitleg over hoe het systeem werkt.

Samen zorgen voor een schone omgeving

Vanaf het begin van de nieuwe inzameling kijkt ROVA samen met ons of de inzameling goed gaat. Zo kijkt ROVA of het juiste afval in de juiste container zit, hoe vaak de containers worden geleegd en of er geen afval los naast de ondergrondse containers geplaatst wordt. Samen zorgen we dat afval en grondstoffen op de juiste plek terecht komen én dat het netjes blijft bij de containers.

Bewoners van het buitengebied (inclusief Welsum en Herxen) hebben een brief ontvangen. Woont u in het buitengebied en heeft u nog een grijze container, maar heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0570.

Veelgestelde vragen

Bekijk ook de veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Bijlagen:

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Containernummers  pdf 40,6 KB Download
Bijlage bij plaatsingsplan ondergrondse containers buitengebied  pdf 86,1 KB Download
Overzichtskaart locaties containers  pdf 2.194,7 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen