Afval

Gescheiden inzamelen van afval spaart grondstoffen en energie uit, het voorkomt milieuvervuiling en het is financieel aantrekkelijk. Elke kilo afval die niet naar de verbrandingsoven gaat, bespaart vijf cent. Daar werken wij graag aan mee. U ook?

Afvalinzameling

Rova verzorgt de afvalinzameling in Olst-Wijhe. Restafval, groente, fruit- en tuinafval (gft-afval) en kunststofafval worden gescheiden opgehaald. Waar en wanneer welk afval wordt ingezameld, leest u terug in de afvalkalender. De afvalkalender is ook als app op uw telefoon verkrijgbaar.

Naast de afvalinzameling door uitgevoerd door Rova kunt u uw afval ook naar een afvalinzamelstation brengen. Elk jaar ontvangt u een aanslag afvalstoffenheffing.

Soorten afval

Verschillende soorten afval worden op verschillende manieren ingezameld. Meer informatie hierover vindt u hieronder.

Klik op het soort afval om te lezen hoe u het kunt inzamelen.

Het is niet toegestaan om zonder toestemming afvalstoffen van huishoudens in te zamelen. U kunt een vergunning aanvragen voor het doorzoeken van met name grof huisvuil. Hierbij kunt u denken aan: oud ijzer, andere metalen, hout en gebruiksgoederen.

Bedrijven

Hoewel de gemeente verantwoordelijk is voor de inzameling van afval binnen de gemeente, geldt dit niet voor bedrijfsafval. Ondernemers kunnen voor afvalinzameling aparte contracten afsluiten bij zowel gemeentelijke of regionale inzamelbedrijven als particuliere afvalinzamelaars. Kijk voor een overzicht van inzamelaars in uw buurt op de site van Afvalgids.nl.

Hebt u vragen over afval? Neem contact op met Rova.

 
Duurzaamdorp Overijssel 2011
Digitale afvalkalender